Om diensten op hoogst niveau te kunnen verlenen maakt onze website Blanchon gebruik van cookies. Bij bekijken van de website bent u eens met dit gebruik.     OK   Meer details
Blanchon BelgiŽ
*Betrouwbaarheid is onze natuur Persruimte

Globale methodologie

Bestek

Alvorens een vernis op punt te stellen en op de markt te brengen wordt een bestek opgemaakt in overleg met de industriŽle klant zodat hij een oplossing op maat krijgt aangeboden.

In dit document worden volgende punten bepaald:

†- technische specificaties van de vernis in vloeibare fase en van de droge film,
- droogvoorwaarden,
- bepaling van de productiecontroleparameters en opstellen van het analysecertificaat,
- overeenstemming met de geldende milieureglementeringen (REACH, percentage uitstoot van vluchtige organische stof).
††
††

Studies - Formules

Het Onderzoek en Ontwikkelingslaboratorium werkt het hele jaar door aan de vernisformules. Deze studies zijn bedoeld om de vernissen zo krachtig mogelijk te maken zonder het economische aspect in gevaar te brengen; en om de grondstoffen te kiezen volgens hun milieuprestaties.
††
††††††

Definitie van het proces

Blanchon Industrie begeleidt de industriŽle klant bij het bepalen van de technische omgeving waarvan de materiaalkeuzes (modellen van vernistoestellen, vermogens van de uv-lampen, …) bepalend zijn voor de prestaties van de verniscyclus.

Deze samenwerking vindt plaats in een nieuwe installatie of bestaande afwerkingslijn om technische en/of ecologische verbeteringen aan te brengen.

††††††††

Piloottoepassing

Het Laboratorium voor industriŽle toepassingen van Blanchon beschikt over alle nodige machines voor industriŽle afwerkingen om in levensechte omstandigheden de processen van de klanten en de prospecten na te bootsen. Het is de bedoeling om het op punt stellen van de vernis en zijn proces zoveel mogelijk te concentreren in het Laboratorium voor industriŽle toepassingen. Dankzij deze modelleringsfase wordt de stilstand van een lijn voor industriŽle afwerkingen voor valideringsproeven beperkt.††

Analyses van de prestaties

De technische kenmerken van de vernissen worden getest en gemeten op hun uiteindelijke ondergrond (hout, pvc, enz.) volgens de bestekken:
††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††
-schuren, - uitstoot van VOS,
- krassen, - gladheid,
- schokken, - curling,
- chemische bestendigheid, - scuffing,
- soepelheid, - test met stoel met wieltjes.
- lichtbestendigheid,

† †† † q††

††††††††
††††
††††††††††